2008. szeptember 21., vasárnap

Filmajánló - Volume 1.

Itt elsősorban olyan filmekről szeretnék írni, amiket a közelmúltban láttam és nagyon tetszettek. Stílusban lesz itt minden; akció-, romantikus filmek, vígjátékok, drámák stb. Most az akciófilmekből szemezgetek.

The Island (A sziget) 2005

Michael Bay bácsi rendezésében, akinek ez nem mond sokat akkor segítek, ő rendezte még a Transformerst (nagy kedvenc), Pearl Harbort és Armageddont többek között. A film egy pörgős akció-sci-fi.
A történet a XXI. század közepén játszódik, Lincoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan 2-Delta (Scarlett Johansson) többszáz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön egy ökológiai katasztrófa után.
Lincolnt megmagyarázhatatlan rémálmok gy
ötrik, egyre növekszik benne a kíváncsiság a külső világ iránt, amit sohasem látott, és szörnyű felfedezésre jut: minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből, ahol addigi életüket töltötték. Az ismeretlen külvilágban aztán szerelem ébred közöttük, de hajtóvadászat indul ellenük, és csak egyetlen céljuk lehet: megúszni élve. - Port.hu
Egyszer mindenképp érdemes megnézni, már csak a Scarlett Johansson miatt is. :P Na meg a szuper akciójelenetek miatt.
Értékelésem: 8/10
TRAILER

IronMan (Vasember) 2008

Szintén egy zseniális akció, remek zenével. Könnyed kis popcorn film, a nyár egyik nagy durranása volt. Szuper képregény adaptáció.
Tony Stark, a zseniális feltaláló és különc milliárdos éppen legújabb szuperfegyverét mutatja be, amikor a csoportot támadás éri, és Tony mellkasába vasszilánk fúródik, mely lassan halad a szíve felé. Ráadásul foglyul ejtik, és azt követelik tőle, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Tony meg is építi, azonban egy olyan páncélöltözet formájában, amely segítségére lehet a szökésben, és távol tartja a vasszilánkot a szívétől. Így születik meg a legendás Vasember. - Port.hu
Értékelésem: 8/10
TRAILER

Speed Racer (Totál Turbó) 2008

Annyira nem akció, inkább versenyzős stílus, de akad benne akció is bőven. Ez az a film amihez kicsit kapcsoljuk ki az agyunkat. Nem szabad túl komolyan venni, sőt semennyire sem. :) A fizikát felejtsük el, ebben a filmben ilyen nem sok van. Ami rögtön szembetűnik az a sok szín, eszméletlen hogy mennyire színes a film, mesés. Második dolog, pedig talán, hogy mennyire gyermeteg. Valahol hallottam, hogy a film gyerekeknek is készült. Amúgy Wachowski fivérek új szerzeménye, ők voltak akik megalkották a Mátrix univerzumot is. A sztory-ról:
Teljes sebességgel, kanyarokon, akadályokon és váratlan fordulatokon át süvít a Racer család legifjabb tagja, Speed Racer (Emile Hirsch) - a vérében van a versenyautózás. Csupán egyetlen ellenfele van: bátyja, a balesetben meghalt legendás Rex Racer emlékét nem tudja maga mögött hagyni.
Amikor családi autógyárat bekebelezni igyekvő Royalton próbálja magához csábítani Speedet, ő habozás nélkül nemet mond. Amikor a cég gonosz főnöke azzal fenyegeti, hogy híres Mach 5-ös versenyautója nem ér még egyszer célba, ő természetesen nevet a veszélyen. Vállalja a kihívást, és szerelme, Trixie (Christina Ricci) valamint a rejtélyes Racer X (Matthew Fox) segítségével felkészül a nagy versenyre. Azon a félelmetes pályán kell legyőznie a Royalton-csapatot, amelyen a bátyja is végzetes útjára indult. - Port.hu
Értékelésem: 8/10
TRAILER

Nincsenek megjegyzések: