2009. április 4., szombat

Filmajánló - Volume 10.

Huhh, de rég írtam. El is vagyok késve egy csomó jó filmmel. Bár mostanság nem láttam új jó filmet, értsd 2009-eset. Viszont megnéztem pár klasszikusat: American History X, Fight Club. De nem róluk szeretnék írni, mert gondolom nagyon sokan látták már. Most jöjjön egy komoly dráma és egy vígjáték. A szokásos szedett vedett stílusban :)

Blood Diamond (Véres Gyémánt) 2006

Ezt a Caprio gyereket egyre jobban bírom. Időről időre jobb és jobb filmjei vannak. Kemény, komoly, tökös szerepekben. Nem az a nyálas Titanicos ugyebár. Örülök is neki hogy ilyen szerepeket kap. Gondolok itt a Téglára, A Body Of Lies-ra és a Blood Diamondra. Ezek amiket láttam tőle az utóbbi időben. Ezek közül a Véres Gyémánt tetszett a legeslegjobban. Röviden akkor a filmről:

A polgárháború sújtotta Sierra Leonéban a mende halászt, Solomont elválasztják családjától, és arra kényszerítik, hogy gyémántmezőn dolgozzon. Egyik nap különleges drágakövet talál, amelyet élete kockáztatásával elrejt. Az érte kapott pénzből ugyanis meg tudná menteni menekültként tengődő feleségét és lányait, és a gyermekkatonák kegyetlen életét élő fiát. A gyémánt- és fegyvercsempészet miatt börtönben ülő exzsoldos, Archer, tudomást szerez Solomon kincséről. Tudja, hogy elég értékes ahhoz, hogy végre elhagyja a korrupt és véres Afrikát. A két végletekig különböző ember sorsa összefonódik. - Port.hu

A film több mint 2 órás, de mégéri végignézni. Van benne nem egy nem kettő véres jelenet. Durva, hogy miket meg nem tesznek ezek az emberek egy darabka kis gyémántért. Az utolsó 20 perc ami engem különösen megérintett. Az ember torka gombócban van, az biztos. Alapmű mindenképp.


Műfaj: Háborús, Dráma, Akció, Thriller
Rendező: Edward Zwick
Főbb Szereplők: Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly

Értékelésem: 10/10
IMDb
TRAILER

- - - - - - - - - - - - - - -

Sex Drive (Sextúra) 2008

A 18 éves Ian Lafferty nyakába veszi az országot oldalán két legjobb barátjával, Lance-szel és Feliciával, hogy találkozzon azzal a szexi szőkével, akivel az Interneten ismerkedett meg és végre elveszítse szüzességét. Ám az elképesztő kalandokkal és tércsapkodóan vicces helyzetekkel teli utazás során mindhárman többet tanulnak az életről és szerelemről, mint várták volna. Szexi, merész és romantikus: a SZEXTÚRA elkísér három jó barátot életük nagy útján. - Port.hu


De régen is volt mikor ilyen jó fiatalos, tinivígjátékot láttam (talán még a Pite 1-2 volt ilyen). Jó kis roadmovie. Ezen a filmen garantáltan könnyesre neveted magad. Laza arcok, hatalmas poénok, na és a gyönyörű szép Pontiac GTO. Szerencsére nem estek abba a hibába a készítők hogy PG-13-asnak akarták elkészíteni a filmet, így lehetett dobálózni a csúnya szavakkal, cicikkel :)
Ja a szereplők csúcsszuperek, Seth Green "kicsit" bunkó szerepe nagyon faxa :D
Másik nagy arc Ian testvére, nagyon nagy dumái vannak.
Két verzió létezik belőle, a sima amit moziban is adtak és az UNRATED. Én mindenképp azt javaslom, hogyha előszőr nézed akkor a sima verziót nézd meg, mert az UNRATED, az elég elmebeteg, és odavághatja a filmet. Az inkább ilyen fan verzió, bakik is benne maradtak, akkor poénos igazán ha előtte láttad az eredetit.

Műfaj: Vígjáték
Rendező: Sean Anders
Főbb Szereplők: Josh Zuckerman, Amanda Crew, Clark Duke, James Marsden, Seth Green

Értékelésem: 9/10
IMDb
TRAILER

Nincsenek megjegyzések: