2009. július 10., péntek

Filmajánló - Volume 16.

The Hangover (Másnaposok) 2009

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében: ezért szokták boldog vőlegények és még boldogabb haverjaik alaposan elbúcsúztatni a legényéletet. Ebben a Las Vegas minden kocsmájában, bárjában és egyéb mulatóhelyén játszódó vígjátékban annyira jó munkát végeztek a cimborák, hogy másnap reggel kénytelenek rádöbbenni: valahol út közben elveszítették az ifjú férjjelöltet. Kétségbeesett nyomozásba kezdenek. Szerencsére, az előző napi dorbézolásról maradt néhány nyom: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipősfiókban és Mike Tyson a nappaliban. Ezek és homályos emlékeik segítségével igyekeznek bejárni előző éjszakájuk minden állomását: mire kezdődik az esküvő, elő kell keríteniük a köddé vált vőlegényt! - Port.hu

Végre sikerült eljutnom a moziba, erre a filmre. Tavaly a Tropic Thunder-ön voltam utoljára vígjátékon. Most is mint akkor sikerült jó filmet választani, mert a Másnaposok egy igazán jó film. Folyamatosan ontja a poénokat. Hatalmas helyzetek, hatalmas beszólások (egyik kedvencem a "Mindjárt dobok egy Smiley-t!").
Kicsit a szereplőkről: Alan-nek (Zach Galifianakis) (a szakállas) jutott az idióta szerep, tipikusan az a fazon, aki sosem a témába vágó dolgot fogja mondani, vagy ha igen akkor is orbitális baromságot. Nekem az ő alakítása jött be a legjobban. Phil (Bradley Cooper) a nyugodt vérmérsékletű, majd megoldjuk nem kell aggódni, mondja ezt azok után, hogy elloptak egy rendőrautót, náluk van egy baba akiről azt se tudják hogyan került hozzájuk satöbbi. Aztán ott van Stu (Ed Helms), aki nem mondhatja meg otthon a feleségének hogy Las Vegasba ment a "kicsit stikkes" haverjaival, és folyamatosan parázik, hogy mi lesz velük, hogy másznak ki ebből az egészből.
A sztori is bejött, nem volt túlkomplikálva (miért is lett volna). A főcím alatt vetített képek a nagy Las Vegas-i buliról pedig hatalmasak!
Egy mozit mindenképp megér, az év eddigi legjobb vígjátéka, HD-ben beszerzős darab.

Műfaj: Vígjáték
Rendező: Todd Phillips
Főbb Szereplők: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Heather Graham

Értékelésem: 10/10
IMDb

Trailer


- - - - - - - - - - - - - - -

Sherlock Holmes Trailer

Még a Hangover előtt ment az előzetese, és felkerült a várólistámra a Sherlock Holmes.
Robert Downey Jr. és Rachel McAdams miatt pedig duplán várós.

Nincsenek megjegyzések: