2009. december 8., kedd

Filmajánló - Volume 22.

Ma két szerintem jó Gerard Butler film lesz terítéken. Egy nevetgélős kicsit romantikus, és egy keményebb akció-thriller.

The Ugly Truth (A csúf igazság) 2009

A pasi szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze - és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere: fogadást kötnek. A férfi vállalja: bebizonyítja a főnökének, hogy a módszerei hiba nélkül, mindig működnek, azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz - és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak. A pár marakodva, versengve ismerkedik a csábítás fortélyaival. Egymás büszkeségét szeretnék megtörni, míg végül, mindketten megtörnek. Mert persze egymásba szeretnek. De ez még nem a vége a történetnek. - Port.hu



Nem mondanám, hogy a film nagy kedvencem lett, de egynek egész jó volt. Inkább vígjáték kategóriába sorolnám, mert romantika terén nem túl erős a film, és abból is kevés van. Ami itt nem is baj, mert csak rontott volna a filmen, ugyanis nem igazán sikerültek jól a romantikus jelenetek. A poénok még úgy ahogy jók. Történet az van, szerintem a kis idézet mindent elmond. Lehetett volna ez a film sokkal jobb is, csak valahogy a Katherine Heigl olyan idegesítő benne, hiába ilyen szép, kicsit túljátssza magát, vagy én nem tudom, Knocked Up-ban jobban bírtam. Lányoknak pedig ott van Gerard Butler, szexi felsőtestével, stb, stb.
Egy laza esti filmezésnek tökéletes, a poénok miatt megéri megnézni, meg Gerard B. beszólásai miatt :)

Műfaj: Vígjáték, Romantikus
Rendező: Robert Luketic
Szereplők:
Katherine Heigl, Gerard Butler,Bree Turner, Eric Winter

Értékelésem: 7/10
IMDb

TRAILER


- - - - - - - - - - - - - - -

Law Abiding Citizen (Törvénytisztelő polgár) 2009


Egy betörés vérengzéssé fajul, az egyedüli túlélőt semmi sem gátolhatja meg abban, hogy megbosszulja szeretteinek halálát. A Törvénytisztelő polgár az Olasz meló rendezőjének új, pörgős akciójelenetekkel teli filmje. Clyde Shelton (Gerard Butler) egy becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut. Hamarosan megkezdődik a tíz évig tervezett véres sakkjátszma. - Port.hu

A film egyik oldala a bosszú. Főhősünk Clyde bosszút akar állni elvesztett családján. A gyilkost elkapták de nem kapta meg méltó büntetését. A másik oldalon pedig az ebből következő rossz igazságszolgáltatás.
Clyde egy egész okos bűnhadjáratba kezd, családja fellépői ellen. Nick az ügyész és Clyde között megkezdődik a macska-egér játék. Többet nem mondok a sztoriról, hogy maradjon meglepetés is. A film elég pörgős, szerintem ezt sikerült is tartania a végéig. Fordulatokban sincs hiány. Más kritikákat olvasva sokaknak nem tetszett a befejezés. Szerintem nem volt vele semmi gond, nem írom le hogy miért mert az elég nagy spoiler lenne.
Engem ami zavart az hogy a végére Clyde egy egyszerű tömeggyilkos lett, míg az elején úgy indul mint egy kifinomult bérgyilkos.
Izgalmas, néha kicsit durva (egyik jelenetet eléggé hajaz a Fűrészre) összességében jó kis akció-thriller.

Műfaj: Krimi, Dráma, Thriller
Rendező: F. Gary Gray
Szereplők:
Jamie Foxx, Gerard Butler, Colm Meaney, Leslie Bibb, Bruce McGill

Értékelésem: 9/10
IMDb

TRAILER



Kicsit nesze-neked-fogd-meg-jól ajánló lett, fáradt vagyok már hozzá ez van :)

Nincsenek megjegyzések: