2008. szeptember 28., vasárnap

Filmajánló - Volume 3.

Married Life (Házasélet) 2007

Tényleg tudod, mi jár annak a fejében, akivel egy ágyban alszol?
Az 1940-es években járunk. Egy házasságtörő férfi kiterveli felesége meggyilkolását, hogy elkerülje a válással kapcsolatos megszégyenülést.
Igazság szerint a filmet csak Rachel McAdams miatt néztem meg. Először valami csöpögős házastársi filmre gondoltam, de szerencsére nem az! Lehet rajta izgulni rendesen. Műfaját tekintve: Krimi, Dráma.
Harry Allen (Chris Cooper) már nem szereti szívből feleségét, beleszeret egy fiatal lányba, Kay-be (Rachel McAdams). Richard (Pierce Brosnan) Harry legjobb barátja, közben találkozgat Kay-jel. Harry szerente elválni feleségétől, de tudja, hogy ha elvál abba Pat (Patricia Clarkson) belehalna. Ezért kiterveli, hogy megöli, így megszabadítva a fájdalomtól. A szálak aztán csak tovább bonyolódnak.

Értékelésem: 8/10
TRAILER

Tropic Thunder (Trópusi vihar) 2008


Volt szerencsém a moziünnep alkalmából moziban nézni a filmet. Régen, nagyon régen láttam ennyire jó vígjátékot. Sírtam a nevetéstől egyes jeleneteknél, annyira jó lett. Gyorsan röviden a sztori:
Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akcióvígjátékban, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat. - Port.hu
A filmet maga Ben Stiller rendezte. Legtöbbet mégsem rajta nevettem, hanem Robert Downey Jr.-on (ő játszotta a Vasembert is), ha feltűnt a vásznon csak úgy sikítottunk a nevetéstől. Jack Black hozta a szokásos idióta formáját.
A film teles tele van poénokkal. Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy 16+-os. Káromkodás van benne dögivel, na meg viccesen véres jelenetek is. Egy igazán jó, hangosan röhögős, kicsit bizarr akcióvígjáték amit mostanság nem sokat láthattunk. Ne hagyd ki!

Értékelésem: 10/10
TRAILER

Nincsenek megjegyzések: