2009. január 16., péntek

Mirror's Edge

Az áramlás mozgásban tart, és ez tart életben téged.

Végre megjelent PC-re is a Mirror's Edge. Nagyon vártam már ezt a játékot. Hál' Istennek nem kellett benne csalódnom (mint a mostanság megjelenő játékok többségében), eszméletlen jóra sikeredett. A DICE bámulatosat alkotott. A grafika egyedi, csodálatos, valami egészen új és merész. A játékmenet pedig csak úgy pörög. Egyszerű irányítás, élvezetes menekülés és hajsza.
Ami kifejezetten tetszik benne az a Time Run. Bizonyos szakaszokat időre teljesíthetünk, ahol az eredményük felkerül egy adatbázisba, ahol összehasonlíthatjuk mások eredményeivel. A játék a szellemképünket is elmenti, így akár a világrekordot tartó futó árnyékában futhatunk, bízva benne hogy megelözzük. A szellemkép sokat segít abban, hogy ellessük mások útvonalait, így megtalálhatjuk a legrövidebb és leggyorsabb útat. Ugyanis a játék korántsem lineáris.
Az eredmények itt megtalálhatóak, engem pedig HeadHunter86 néven találhattok meg rajta PC-s platformon.

Ami tetszett:
+ A Hangulat
+ Gyönyörű megvalósítás
+ Barátságos gépigény
+ Csodálatos helyszínek
+ Zene
+ Animáció
+ A belső nézet megvalósítása

És ami nem:
- Rövid
- Néhol nehéz a harc
- A világ nem eléggé él

Értékelésem: 95%

Rövid áttekintés a Mirror's Edge-ről:
A városban, ahol az információforgalmat szigorúan ellenőrzik, mozgékony futárok, a futók szállítják a bizalmas adatokat. Ebben az utópisztikus paradicsomban bűntény történik, melyet megpróbálnak a nővérdere kenni, ezért belőled is üldözött válik.
Faith nevű futó szerepét alakítod - az innovatív belső nézetű akció-kaland főhőse Te vagy.
A Mirror's Edge játékban olyan egyedülálló női karaktert alakítasz, aki a felhőkarcolók szédítő erejében harcol és menekül üldözői elől. A sosem tapasztalt perspektívák és mozdulatok jóvoltából hamar részévé válsz majd Faith világának, mely könyörtelen, nyers ... és nagyon de nagyon veszedelmes.
Élet vagy halál? Ugrás vagy zuhanás? Egy dologban biztos lehetsz: ez a város megtanít rá, hogy a futás nem szégyen.


Gametrailers ismertetője:




Hivatalos Mirror's Edge oldal

Nincsenek megjegyzések: