2009. június 24., szerda

Transformers: Revenge of The Fallen kritika

A harc a Földért véget ért - most elkezdődik a harc az Univerzumért. Miután a vereséget szenvedett csapat visszatér a Cybertron-ra, Üstökös veszi át az Álca parancsnokságát és úgy dönt hogy erőit összegyűjtve újra a Föld felé veszi az irányt. Az Autobotok, akik eddig úgy hitték, hogy a béke korszaka vár rájuk, észreveszik hogy Megatron testét ellopták a katonai bázisról, ahol őrizték. A tettes Skorponok, aki a saját szikrájának segítségével újraéleszti az Álcák vezérét. Az ellenséges sereg erősebb, mint valaha, így az Optimus által vezetett Autobotok is kénytelenek némi erősítést igénybe venni...


A Revenge of the Fallen hozta azt amit elvártunk tőle. Most is ahogy az első részben is maradt a kicsit bugyuta sztori (bár itt már jobb), tinis jelenetek, de ezt meg tudom neki bocsátani. Látszik, hogy a célközönség a fiatalabb korosztály volt. A robotok sokkal nagyobb szerepet kaptak, többet láthatjuk őket a vásznon, több átalakulásos jelenet és még több harc! A főszerep még mindig Optimus-é. Nagyon sok új Transformerst is hozott a film, mind Autobots mind pedig Decepticons (Álcák) oldalán, ezért pár fő karakter akikkel még az egyben ismerhettünk meg háttérbe is kerülnek, pl.: Ironhide, Ratche.
Viszont megismerhetjük az újakat, az Ikreket, és Skyfire, akik nagyon eredeti karakterek lettek.
A szokásos hülye poénok is megmaradtak, talán még több mint az elsőben.

A látvány:
A leglátványosabb jelenetek mikor a robotok egymást gyapják, néha be is van lassítva, nagyon vagányan nézett ki. Az utolsó nagy jelenetben eszméletlen sok robbantás van. Mind a speciális effektezők, robbangatók mind pedig a CGI-t készítő emberek kitettek magukért. A helyszínek is változatosak: Shanghai, Párizs, Erdőben, Egyiptomban.
A robotok gyönyörűen festenek most is, az átalakulások, ahogy püfölik egymást eszméletlen szépek.
Megan Fox vadítóan néz ki még mindig, kár hogy nem ennyi színészi tehetség szorult belé.

A Zene, hangok:
Ez az amire nem lehet panasz, monumentális. Steve Jablonsky most is bizonyított, hogy mennyire jó filmzenét tud csinálni. A Soundtrackhet párszor már meghallgattam, érdemes beszerezni.
A hangok még mindig menők, volt dörgés a teremben rendesen mikor ment a dirr-durr. Az új robotok hangjáról nem tudok nyilatkozni, a magyarba volt amelyiket eltalálták, volt amelyiket nem. Optimus eredeti hangja viszont nagyon hiányzott, na majd HD-ben.

Összességében, nagyon jó lett a második rész, az utolsó harc kicsit hosszúra sikeredett. Terjedelmében sem mondható rövidnek a maga 157 perces játékidejével . Mindenképpen újranézős, többször is. Nagyon kíváncsi vagyok rá eredeti hangon, mert a szinkron azért rontott az élvezhetőségén. A nyár legjobb popcorn-movie-ja az biztos.

(Rajongói kép)

Műfaj: Akció, Vígjáték, Kaland, Sci-fi
Rendező: Michael Bay
Főbb Szereplők: Megan Fox, Shia LaBeouf, Isabel Lucas, Josh Duhamel, John Turturro, Ramon Rodriguez

Étékelésem: 10/10, persze ez az érték nem éppen reális, de a kedvenc akciófilmemnek nem tudok egyszerűen kevesebbet adni, hibái ellenére is. Ha reális akarnék lenni akkor 8.
IMDb

Trailer

1 megjegyzés:

Rage írta...

Nekem is a kedvencem. Nagyon hezitálok a szinkron miatt, magyarban nagyon béna Optimus hangja:S Max. Megan miatt megnézem...:D Kössz a leírást.