2009. október 29., csütörtök

Filmajánló - Volume 20.

Most két 10/10-es film következik.

Moon 2009

Valamikor a jövőben járunk. Az emberiség felfedezte, hogy a Hold bizonyos adottságai megfelelőek arra, hogy abból mi energiát állítsunk elő. Egy létesítményt állítottak fel, ahol Sam a felelős azért hogy minden rendben menjen és a kész palackokat leküldje a Földre.
Sam-re GERTY a robot felügyel. Főhősünknek a szolgálatból már csak két hét van vissza. Ugyanis egy ember három évet tölt el a Holdon. Elkezd hallucinálni, képzelődni. Majd az egyik begyűjtés során balesetet szenved...

A sztori innentől kezd el érdekes lenni. Folyamatosan jönnek az újabb és újabb kérdések. Az állandó feszültség végig ott van a filmben. Szerintem aki kicsit is szereti a sci-fi-t, és a csavaros filmeket annak mindenképp látnia kell.

Műfaj: Dráma, Sci-fi, Thriller
Rendező: Duncan Jones
Szereplők: Sam Rockwell, Kevin Spacey

Értékelésem: 10/10
IMDb

TRAILER


- - - - - - - - - - - - - - -

Up (Fel) 2009

A Disney-Pixar legújabb alkotása a 78 éves légballon kereskedő, Carl Fredricksen élete legnagyobb kalandjáról szól, aki a világ felfedezéséről álmodozik. Úgy dönt, valóra váltja néhai szeretett felesége álmát és elutazik Dél-Amerikába a legnagyobb vízeséshez, ami a földön létezik: a Paradise Falls-hoz. Egész életében vágyott egy óriási kalandra, így ezer meg ezer luftballont köt a házára és elrepül messze, a világ egyik leggyönyörűbb és legtitokzatosabb vidékére, a Tepuis táblahegyekhez. - Port.hu

A Pixar animációs stúdió ismét nagyot alkotott, tavaly a Wall-E-vel, előtte volt nekünk Nemó, meg Szörnyek, most meg jött az Up-pal és teljesen elvarázsolt.
Egy igazán jó családi filmet sikerült összehozniuk, van benne humor; gyerekeknek, felnőtteknek. Egy kis dráma, és sok kaland.
Mind e mellett telis-tele olyan karakterekkel akiket rögtön megkedvel az ember. (Kedvencem Dug a kutya volt.)
Van benne egy kis plusz is ami már a Wall-E-ben is: megható.
Nem csak gyerekeknek ajánlott!

Műfaj: Animációs, Dráma, Kaland, Vígjáték
Rendező: Pete Docter, Bob Peterson (co-director)
Szereplők: Edward Asner, Christopher Plummer, Jordan Nagai, Bob Peterson, Delroy Lindo, Jerome Ranft

Értékelésem: 10/10
IMDb

TRAILER

Nincsenek megjegyzések: