2009. augusztus 25., kedd

Microsoft SideWinder X6


Megjött a várva várt új játékosoknak szánt billentyűzetem a Microsoft SideWinder X6. Első benyomásra egy szép kényelmes klaviatúra.

Kicsit arról, hogy mit is tud:
  • A legnagyobb érdekessége, hogy a numpad rész lecsatolható és áttehető a másik oldalra.
  • 30 programozható gomb (ami igazából 90 a 3 profil miatt), 6+6 a bal oldalon, míg 18 a numpad billentyűi. Ezekhez kedvünk szerint társíthatunk alkalmazásokat, macro gombokat, vagy parancsokat.
  • Mi is az a macro? Van felül egy "record" gomb, amivel egér és/vagy billentyű kombinációkat vehetünk fel, amit egy gyorsbillentyűre elmenthetünk, majd megnyomva a kiválasztott gombot "lejátszhatjuk" az eseménysort. Ez főleg játékok alatt tud hasznos lenni.
  • 3 különböző profilt tárolhatunk, külön játékra, vagy irodai használatra, netetézre. Például ha játszani szeretnénk, akkor az 1-es profilt használjuk, itt letilthatjuk a zavaró windows billentyűt. A 2-es profilban pedig a gyorsgombokat: beillesztésre, kivágásra, a böngésző indítására stb. állíthatjuk át.
  • A szokások média gombok is megtalálhatóak felül, mellette pedig 2 tekerő. Az egyik a hangerőt hivatott állítani, míg a másikkal a billentyűk világítását szabályozhatjuk.

Ami sokaknak hátrány lehet az az angol billentyűkiosztás. Komolyabb, játékosoknak szánt billentyűzetet egyszerűen nem forgalmaznak magyar billentyűkiosztással. Nincs rá elég igény. Engem egyáltalán nem zavar, hogy hova mi van írva, úgyis vakon írok. Egyedül csupán az "í", "Í" hiányzik, amit viszont az ALT+I/J-vel lehet helyettesíteni. Ami még számomra furcsa, hogy a bal oldali gyorsgombok miatt máshol érzem a gombokat, ezért egy mindig az eggyel jobbra lévő betűt ütöm le. Ez mondjuk csak szokás kérdése. Először a Razer egerem is kényelmetlen volt, most már semmi pénzért nem vállnék meg tőle.
Egyáltalán nem bántam meg a vételt! Ha osztályoznom kellene akkor egy 9/10-et adnék rá.

Az ára: 15.900 HUF (E-digital)
Hivatalos oldal

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Most hogy költözök vissza Veszprémbe, itthon visszatettem a régi billt, és már nem tudok rajta rendesen írni :D