2008. november 5., szerda

Filmajánló - Volume 5.

Ma két animációs film lesz terítéken.

Wall-E 2008

Mi történne, ha az emberiségnek el kéne hagynia a Földet, de valaki elfelejtené kikapcsolni az utolsó robotot? Több száz magányos éven át végezte a munkát, amire programozták, de WALL-E (Watt - takarékos Lánctalpas kivitelű Limlom - és hulladékkezelő - E sorozat) a kacatok gyűjtése mellé végre új életcélt talál magának, amikor megismeri az EVA névre hallgató ügyes keresőrobotot. Ő jön rá, hogy WALL-E teljesen véletlenül rátalált a bolygó jövőjének és túlélésének kulcsára, és szinte azonnal vissza is repül az űrbe, hogy jelentse ezt a fontos felfedezést az emberiségnek, akik arra várnak, hogy mikor jön el az idő, amikor már biztonságban térhetnek vissza anyabolygójukra. Közben magányos kis robotunk türelmetlenné válik, és EVA (Extraterresztriális Vegetáció Analizáló) nyomába ered a végtelen világűrön át, hogy minden idők leglátványosabb, legizgalmasabb és legviccesebb kalandjait élje át, ami valaha nagyvászonra kerülté. - Port.hu

Gondolom sokan hallottak már a filmről, vagy látták is. Utóbbi idők legjobb animációs filmje.
Aranyos, vicces, tanulságos. Olyan témát érint, amit más filmekben még nem láttam. Környezetszennyezés, a gépek kiszolgálnak bennünket, mindent elvégeznek helyettünk. Kiszorulunk a Földről, megfulladunk a szeméttől.
Aki még nem látta nézze meg, mert rendkívül szeretni való film. Rendkívül aranyos a két robot; Wall-E és EVA. Ahogy próbálják egymással megértetni magukat. Beszélni nem tudnak, csak hangokat adnak ki, így az akcentusok fontos szerepet játszanak. Ami talán a legjobban tetszett nekem a filmben. Nem is szeretnék többet írni róla. Kötelező, minden korosztálynak.

Értékelésem: 10/10
TRAILER
IMDb
- - - - - - - - - - - - - - -
Kung Fu Panda
2008

A rendkívül lelkes, eléggé nagydarab és kissé esetlen Po a legnagyobb kung fu rajongó ami nem éppen előny, ha az ember - vagyis panda - a családi levesbüfében dolgozik naphosszat. Ám váratlanul őt választják ki arra, hogy teljesítsen egy ősi jövendölést, így Po álma valóra válik: bekerül a kung fu világába, és együtt gyakorolhat bálványaival, a legendás Őrjöngő Ötössel -Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal - gurujuk, Shifu mester vezetésével. Nem is sejtik, hogy a bosszúszomjas és alattomos hóleopárd, Tai Lung már útban van feléjük, és Pónak kell mindenkit megvédenie a közeledő veszélytől. Valóra tudja váltani álmát, és kung fu hős lesz belőle? Po teljes szívével - és terjedelmével - a feladat megoldásán fáradozik, és végül rájön, hogy leggyengébb pontjai lesznek a legnagyobb erényei. - Port.hu


Ez az a film amitől oly sokat nem vártam, annyira nem is érdekelt. Aztán megnéztem és pozitívan csalódtam. Pont egy ilyen hiányzott már, jó kis csihi-puhi, ütős poénokkal. A Kung Fu Panda pont ezt adja, persze jó meséhez híven a tanulság sem maradhat el. A másik dolog amitől majd lefordultam a székről a látványvilág, csillagos 5-ös jár érte. Lélegzetelállító. Érdemes egy pillantást vetni a színészekre, akik az állatok hangjait kölcsönözték: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Ian McShane, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu.
Kicsit másabb stílus mint a Wall-E, de pont azt adja amit kell. Könnyed, szórakoztató, vicces, látványos.
(HD-ban az igazi!)
Értékelésem: 10/10
TRAILER
IMDb

Nincsenek megjegyzések: