2008. november 19., szerda

Helyzet a játékpiacon

Szokás szerint idén is október-november a játékdömping hónapja volt. Szinte minden hétre jutott egy ígéretesnek tűnő alkotás. Legendás játékok folytatásai.
Telenyomták a netet és a fejünket is jobbnál jobb videókkal, trailerekkel, aztán a megjelenéskor kopp... A várva várt csoda elmaradt, legtöbb esetben elmaradt az órákon át való játszadozás. Vegyük sorra a mostanában megjelent azon játékokat amitől sokat várt az ember és nem kaptuk meg azt amit ígértek.

Számomra az egyik nagy csalódás a Far Cry 2. FPS fanoknak szerintem sokat mond a játék első része, a Crytek ezzel a játékkal robbant be a piacra. Maga idejében áttörő sikernek számított. Most 2008-ban megjelent a második rész, az UbiSoft kezeibe került a project. Kalandjaink afrikában játszódnak, hatalmas bejárható terület, élő világ, vezethető járművek, csodálatos grafika és fizika.
Ebből amit kaptunk az egy tényleg hatamas terület, de sehol az élő világ feeling. A játék nagy része abból áll hogy kocsikázunk, az utunkba kerülő (kizárólag bizonyos pontokon) ellenséget likvidáljuk majd haladunk tovább. A küldetések változatossága kimerül abban hogy öld meg ezt, öld meg azt, vagy állítsd meg a konvojt. A negatív dolgokat még órákig lehetne sorolni de most nem teszem. A grafika tényleg szép, ezzel el is adták a játékot kb. Aki játszott vele tudja milyen idegesítő és unalmas játék lett a Far Cry 2. Egy jó ötlet, elbaltázott kivitelezéssel.

Másik talán mégnagyobb klasszikus a Red Alert. A 3. rész közel sem hozza a Red Alert hangulatot. Igazából ezzel a stratégiával nagyon keveset játszottam, de valahogy nincs is kedvem hozzá, túl csicsás lett. (EA-s játék)

Aztán itt van mindenki kedvenc aracde autós játéka a Need for Speed. Nekem az utolsó rész ami tetszett az a Most Wanted volt. Az Undercover is a rendőrős üldözésekre hajaz. Kb. 20 percet játszottam vele, de bőven elég is volt. Először is nagyon csúnya lett. Tele mindenféle effektekkel, az ember szeme majd kifolyik. Az irányítás katasztrófa. A város egy üres "tér". A missziók, felvétele a nyomd meg a TAB-ot dologban kimerül. Hasonló mint a MW, csak sokkal rosszabb kivitelezésben. A negatív dolgok sora itt nem merül ki, csak már nincs kedvem sorolni. (Szintén EA)

Brother In Arms 3: Hell's Highway, ez már játszaható legalább, de az előző részekhez képest semmi extra.

Azért volt pár játék ami még tetszik is, pl. a Dead Space, meg az új Call Of Duty: World At War, ami hozza a szokásos cod feelinget, pörgés végig, igaz nem túl hosszú, de az a pár óra legalább jó.Amire nagyon kiváncsi vagyok az a GTA 4, az új Prince Of Persia és a Mirror's Edge. Remélem ezeket már nem szúrják el.

Nincsenek megjegyzések: