2009. január 20., kedd

Filmajánló - Volume 8.

The Lucky Ones 2008
Egyszerre humoros és megindító Neil Burger (Az illuzionista) drámája, ami a háborúból hazatérő katonák beilleszkedési nehézségeit veszi célba. A film három nagyon különböző jellemmel bíró amerikai veterán katona (Rachel McAdams, Tim Robbins és Michael Pena) közös utazása keresztül a kontinensen. A köztük lévő szoros kapcsolat csak tovább erősödik a hosszú út során, talán még a családjuknál is fontosabbá válik...

Egy igazán jó roadmovie! Utoljára az Into The Wild volt amit láttam ebben a kategóriában. Na azért ezt a filmet nem lehet vele összehasonlítani, kicsit könnyedebb ez, és nem annyira drámai. Az idézetben ott a sztory erről többet nem is írnék. Nagyon tetszett a film. Már jópár hónapja vártam, hogy megjelenjen. Sajnos csak DVD-n jött ki, úgy tudom mozikban sem ment. Itthon valamikor talán megjelenik DVD-n de az se biztos. Nagyon sajnálom, hogy hasonló témájú jó kis filmekre idehaza nincs igény, pedig van jópár roadmovie, nem csak ebben a kategóriában.
Főleg Rachel McAdams miatt vártam, The Notebook-kal a szívembe lopta magát. Nagyon aranyos ebben a filmben, tetszett a karaktere. Micheal Pena lehet még ismerős azoknak akik látták a Crash-t, ami nálam a legjobb dráma.
A -1 pont csupán azért "jár", mert a film nagy része kiszámítható. :)

Műfaj: Dráma, Vígjáték
Rendező: Neil Burger
FőSzereplők: Tim Robbins, Rachel McAdams, Michael Peña

Értékelésem: 9/10
IMDb

Trailer

- - - - - - - - - - - - - - -

Bolt (Volt) 2008

Egy szuperkutya élete csupa kaland, veszély és intrika, legalábbis amíg forog a kamera. Amikor Voltot, a népszerű sorozat sztárját véletlenül New Yorkba küldik egy szállítmánnyal, kezdetét veszi az igazi kaland, mégpedig élete legnagyobbja: utazás az országon keresztül, hogy visszajusson gazdájához, Pennyhez. Útitársa két furcsa szerzet: egy kidobott házimacska, Mici és a tv-függő hörcsög, T-Rex. A nem mindennapi út során pedig Volt lassan rájön, nem is kellenek szuperképességek, hogy hős legyen az ember, vagyis a kutya. - Port.hu


Ha már roadmovie akkor Bolt. Egy kicsit ez is az. Egy újabb animációs film a Walt Disney-től. Talán az eddigi legjobb animációs mese, nálam legalábbis a nyár sikerfilmjét a Kung Fu Pandát lepipálta. Kedvenc karaktereim a galambok és T-Rex. Nagyot lehet rajtuk kacagni. (Check Trailer) Az akciós részek meg egyenesen fenomenálisak, az első 10 percben nem tudtam eltalálni milyen film lesz ez. :) Ez tényleg minden korosztálynak ajnálható.
Trailer megnézése kötelező!!!

Műfaj: Animációs, Családi, Vígjáték

Értékelésem: 10*/10
IMDb
TRAILER

Nincsenek megjegyzések: